Εκδόσεις > Τίτλοι > Εκπαιδευτικά συνέδρια του 1930


εκτύπωση σελίδας
  • Τα εκπαιδευτικά συνέδρια του 1930

    Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας, Υπουργείον Παιδείας και Θρησκευμάτων, Τα εκπαιδευτικά συνέδρια του 1930, τ. Β', Συνέδριον Διευθυντών και Υποδιευθυντών Διδασκαλείων και Νηπιαγωγών, Αθήναι 1930, (εποπτεία: Αλέξης Δημαράς, επιμέλεια: Κώστας Καρακαλπάκης), πρώτη έκδοση, Αθήνα 2004.

     

    ISBN 960-541-110-5

     

    Εκδόθηκε από το ΚΕΕ  ο δεύτερος τόμος των Εκπαιδευτικών Συνεδρίων, που  πραγματοποιήθηκαν το 1930. Πρόκειται για το Συνέδριο Διευθυντών και Υποδιευθυντών Διδασκαλείων  της Δημοτικής Εκπαιδεύσεως και Νηπιαγωγών. H έκδοση βασίζεται σε αρχειακό υλικό, ενώ ο πρώτος τόμος των Εκπαιδευτικών Συνεδρίων είχε εκδοθεί το 1931.

      

    Το Συνέδριον των Διευθυντών και Υποδιευθυντών των Διδασκαλείων της Δημοτικής Εκπαιδεύσεως και Νηπιαγωγών είναι το δεύτερο στη σειρά από τρία που πραγματοποιήθηκαν το Σεπτέμβριο του 1930.  Τα ζητήματα που τέθηκαν στα Συνέδρια αφορούσαν όλο το φάσμα και όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Έτσι στα πρακτικά του Συνεδρίου αυτού γίνεται λόγος για τα ωρολόγια και τα αναλυτικά προγράμματα των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Διδασκαλείων, για τις μεθόδους διδασκαλίας στα Γυμνάσια, τις μεθόδους εργασίας στα Διδασκαλεία δασκάλων και νηπιαγωγών, τη μικτή φοίτηση, τη μετεκπαίδευση των δασκάλων, τη δημοτική γλώσσα, τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών από μετάφραση, τη διοίκηση της εκπαίδευσης, την ενιαία συγκεντρωτική διδασκαλία (διαθεματική προσέγγιση), την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, το κτιριακό πρόβλημα και τα μαθητικά συσσίτια.


 
 
Αρχή Σελίδας