Εκδόσεις > Τίτλοι > Το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα - Συνοπτική εικόνα σε αριθμούς


εκτύπωση σελίδας
  • Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα – Συνοπτική εικόνα σε αριθμούς

    Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας, Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα – Συνοπτική εικόνα σε αριθμούς, (εποπτεία Βασίλης Κουλαϊδής, επιμέλεια ελληνικής έκδοσης Ξένη Σκαρτσή), Αθήνα 2003.

     

    ISBN 960-541-108-3

     

     

     

    Η έκδοση αυτή αποτελεί μετάφραση του τεύχους The Greek Education SystemFacts and Figures [Αθήνα 2003], το οποίο εκδόθηκε με την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Βασικό έργο αναφοράς αποτέλεσε η μελέτη του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας Το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα – Πρώτη και Δεύτερη Βαθμίδα – Δομές και Ποσοτικά Δεδομένα, Επιμέλεια Γιώργος Σταμέλος, Αθήνα 2002.

     

    Το βιβλίο αποσκοπεί σε μια παρουσίαση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος σε όλες τις βαθμίδες. Περιλαμβάνει στατιστικά στοιχεία και σύντομη περιγραφή λειτουργικών πλαισίων, πολιτικών και εκπαιδευτικών πρακτικών.

     

     Την έκδοση συμπληρώνουν πίνακες και διαγράμματα με στοιχεία προερχόμενα από το ΥΠΕΠΘ και τις υπηρεσίες του αναφορικά με τη διοικητική οργάνωση, την υλικοτεχνική υποδομή των σχολικών μονάδων, τα ωρολόγια προγράμματα και τις διαδικασίες εφαρμογής τους, το Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό καθώς και τις δημόσιες και ιδιωτικές δαπάνες.

     

    Αριθμητικά στοιχεία και συμπληρωματικά ερμηνευτικά σχόλια για τους τύπους και τον αριθμό των σχολικών μονάδων, το μορφωτικό επίπεδο του πληθυσμού, το μαθητικό πληθυσμό σε κάθε βαθμίδα και τύπο σχολείου, την αρχική εκπαίδευση και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, τα σχολικά βιβλία και το ωρολόγιο πρόγραμμα καθώς και τη συμμετοχή σε σχολικές δραστηριότητες εκτός του ωρολόγιου προγράμματος, εξοικειώνουν τον αναγνώστη με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

     

    Στην έκδοση περιλαμβάνονται ακόμα βασικά στοιχεία για τη δομή και τη λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης και την εκπαίδευση ενηλίκων.

     

     

    βλ. επίσης

     


 
 
Αρχή Σελίδας